Recept na vymazlený sváteční svařák, který v těchto dnech nesmí chybět.
1 láhev | červené víno |
2 ks | skořice |
10 ks | hřebíček |
2 ks | badyán |
0.5 ks | pomerančová šťáva |
45 g | třtinový cukr |
4 ks | sušené švestky |
4 cl | rum |
1 ks | pomeranč |
Do hrnce nalijeme víno a přidáme celou skořici, hřebíček badyán a třtinový cukr. Vše spolu zhruba 15 minut pouze prohříváme. Nevaříme.
Poté do hrnce přidáme 2 panáky kvalitního rumu, štávu z poloviny pomeranče, sušené švestky a na plátky nakrájený pomeranč a vše spolu ještě zhruba 5 minut prohřejeme. Takto připravený vymazlený svařák si můžeme ihned vychutnat.
Vánoční trhy u vás doma: Vrhněte se na voňavý punč i domácí trdelník
Vánoční trhy nejspíš i letos nebudou takové, jak je známe. Plné bohatého programu, vůně linoucí se ze spousty stánků s jídlem, horkými nápoji a cukrovinkami. Ale nezoufejme, můžeme si to vynahradit alespoň domácí přípravou oblíbených pochoutek.
Když teplota klesne pod bod mrazu, dopřejte si šálek horkého nápoje. S alkoholem i bez, doma i na procházce vánočně vyzdobeným městem.
autor Jitka Langeová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena