1 špetka | sůl | |
3 ks | vejce | |
2 hrnky | mléko | |
2 hrnky | hladká mouka | |
podle potřeby | ||
---|---|---|
olej na smažení |
Ve větší míse smícháme mléko a vajíčka, společně rozšleháme. Postupně přidáváme hladkou mouku se špetkou soli. Pokud chceme palačinky na sladko, přidáme ještě podle chuti cukr. Pánev potřeme olejem, rozpálíme a nalijeme těsto. Smažíme palačinku po palačince z obou stran. Hrníčkové palačinky mažeme podle chuti sladkou či sladkou náplní, zavineme do ruliček nebo trojúhelníčků a podáváme.
Palačinky a lívance jsou zárukou úspěchu - chutnají opravdu všem a dají se připravit na sto způsobů. Máme pro vás recepty na palačinky a lívance, které se netrhají, po upečení jsou krásně zlatavé a mají skvělou chuť. Stačí si vybrat!
Palačinky na všechny způsoby: Které milujete vy?
Tenké palačinkové těsto můžeme naplnit a srolovat, seskládat do trojúhelníku, ale i do podoby psaníčka. Palačinky vždy chutnají báječně - se slanou i sladkou náplní.
Autor:Klárka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena