Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké hranolky, zkuste je nakrájet na co nejtenčí kousky.
Ve velké míse smícháme kukuřičný sirup, vodu a hovězí bujon, všechno promícháme tak, aby se bujon rozpustil. Přidáme hranolky a chladíme v lednici asi půl hodiny.
Zatímco se hranolky marinují, rozehřejeme v hrnci s těžkým dnem nebo ve fritéze olej na 190 °C.
Vyndáme hranolky z marinády, osušíme je a opatrně je vložíme do rozpáleného rostlinného oleje. Smažíme je něco málo přes minutu. Jakmile začnou hranolky zlátnout, vyjmeme je a položíme na talíř vyložený papírovými utěrkami. Následně chladíme v lednici 10 až 15 minut.
Mezitím přidáme vepřové sádlo do arašídového oleje a směs rozehřejeme na 200 °C. Hranolky vytáhneme z lednice a pomalu je vložíme na rozpálený tuk. Smažíme 5 až 7 minut nebo dozlatova. Osušíme je a dáme do velké mísy.
Nakonec hranolky štědře osolíme a okamžitě hodujeme! K hranolkám ala McDonald's přidáváme kečup nebo majonézu. Doporučuji podávat k nugetkám, které také najdete na mém profilu.