Výborné třeboňské kapří hranolky

Udělejte si známou třeboňskou delikatesu i doma!


5.04x
150 min

Postup přípravy

Z jednotlivých kapřích filetů příčně nakrájíme hranolky a naložíme je do předem připravené marinády ze sójové omáčky, mletého kmínu, zázvoru, utřeného česneku, papriky a trochy vody. Dobře promícháme a necháme pár hodin v chladu uležet.

Poté promícháme hladkou mouku se solamylem a mletou paprikou a hranolky ve směsi obalíme. Obalené kapří hranolky smažíme ve vyšší vrstvě oleje dokřupava, stačí jen několik málo minut.

Třeboňské kapří hranolky podáváme s pečivem, zeleninovou oblohou a křenovým dresinkem, můžeme je podávat i s bramborovou kaší.
user-icon

autor Veronika


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Výborné třeboňské kapří hranolky

Zpět na recept