Vaření.czReceptyPikantní medailonky z vepřové panenky s chutí kari

Pikantní medailonky z vepřové panenky s chutí kari

Recept na minutku z marinované vepřové panenky na červeném kari. Pikantní medailonky podáváme s batátovými hranolky jako hlavní chod.


5.02x
35 min
1×

Ingredience

80 ganglická slanina
600 gvepřová panenka

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

marináda

1 ksvejce
1 lžičkasojová omáčka
200 mlbílý jogurt
1-2 lžičkyčervená kari pasta

Postup přípravy

Vepřovou panenku odblaníme, nakrájíme na kousky asi 3 cm silné, které z obou stran osolíme a opepříme. Jogurt promícháme s červenou kari pastou, vejcem a lžičkou sojové omáčky dohladka. Do takto připravené marinády naložíme vepřové medailonky nejméně na 2 hodiny. Na pánvi opečeme do křupava plátky slaniny. Pak opečenou slaninu odložíme stranou a k výpeku přidáme olej, na kterém pečeme marinované medailonky z každé strany asi 4 minuty dozlatova. Opečené maso zakryjeme alobalem a necháme asi 5 minut "odpočinout". Pikantní vepřové medailonky rozdělíme na teplé talíře, poklademe opečenou slaninou a podáváme s batátovými hranolky a čerstvou zeleninou jako hlavní chod.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pikantní medailonky z vepřové panenky s chutí kari

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena