Houskový knedlík 1

Vyzkoušejte recept na houskový knedlík.


4.6550x
60 min
76×

Postup přípravy

V míse smícháme mouku, housku nakrájenou na kostičky a zalijeme vlažným mlékem. Přidáme kvasnice, špetku soli, cukru a promícháme. Těsto nám díky použitým ingrediencím bude lépe kynout. Zpracujeme na vláčné těsto. Mísu vysypeme moukou a uzavřeme. Necháme 30 - 45 minut kynout. Poté těsto rozdělíme na dvě části a dáme vařit do osolené vody na 17 minut. Po vyjmutí houskový knedlík propícháme, aby nespadnul.


Knedlík nejlépe chutná k pečená kachně 


Knedlíky Češi milují: Recepty, které si najdou místo ve vaší kuchařce


Karlovarský, vídeňský, bramborový nebo klasický kynutý knedlík? Který na vašem talíři vítězí? Připravili jsme pro vás výběr nejoblíbenějších přílohových knedlíků, které k pečené huse nebo kachničce nemohou chybět.


Knedlíky


Jak uvařit poctivý houskový knedlík


Václav Frič - šéfkuchař restaurace Na pekárně, nás v následujícím videu naučí vařit poctivý houskový knedlík.


Jak

user-icon

autor petrsparta


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Houskový knedlík 1

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká