Nošovské houskové knedle

Recept na houskový knedlík s uzenino-zelného těsta odlehčený kostičkami lehce opraženého tmavého toustového chleba.


5.011x
45 min

Ingredience

těsto

2 lžičkysůl
2 ksvejce
1 dlmasový vývar
350 gpolohrubá mouka
120 ganglická slanina
0.5 lžičkykypřící prášek do pečiva
0.5 lžičkymletý černý pepř
200 gkysané zelí
6 kstmavý toustový chléb

Postup přípravy

Pět plátků tmavého toustového chleba nakrájíme na menší kostičky cca 1,5 x 1,5 cm a opražíme je na tuku do křupava, přendáme do mísy a necháme vychladnout. Libovější anglickou slaninu nakrájíme na drobné kousky maximálně 1 x 1 cm a vložíme do druhé menší misky. Z kysaného zelí vymačkáme šťávu, zelí lehce překrájíme, propláchneme ve vlažné vodě, znovu vymačkáme a smísíme s anglickou slaninou ve druhé misce. Do první misky ke kostičkám toustového chleba přisypeme asi 350 g polohrubé mouky, sůl, mletý pepř, kypřící prášek do pečiva, přidáme vejce, vývar (hovězí, vepřový nebo drůbeží). Těsto párkrát promícháme a nakonec přidáme směs slaniny a zelí z druhé misky. Nyní teprve vypracujeme těsto, které následně rozdělíme na dva kusy, ze kterých vyválíme dva válečky. Každý z nich zabalíme do čistého plátna nebo velkého kapesníku, zavážeme konce provázkem a nošovské houskové knedle dáme na 28 minut vařit. Nošovské houskové knedle podáváme jako klasickou přílohu k masovým výpekům, špenátu, kuřeti a různým zelným závitkům.
user-icon

autor DROBEK

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Nošovské houskové knedle

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena