Dobrý houskový knedlík

Tradiční recept na nadýchané houskové knedlíky s kostičkami rohlíku. Recept je vhodný pro kuchyňský robot Tefal Cuisine Companion‎.


3.02x
35 min

Ingredience

těsto

1 lžičkacukr
1 špetkasůl
1 ksvejce
10 gdroždí
1 ksrohlík
0.5 kghrubá mouka
100 mlvlažná voda
150 mlvlažné mléko

Postup přípravy

Do nádoby s hnětacím nožem nalijeme 150 ml teplého mléka, 100 ml vody, droždí a cukr. Zvolíme program Těsto P2 a po skončení programu necháme 10 minut kynout. Přidáme mouku, vejce a sůl, zvolíme Pečivo P1. Na posledních 45 s přidáme do těsta 1 sušší rohlík nakrájený na kostičky. Lze ho také zapracovat do těsta až při tvarování. Po skončení programu necháme kynout na 30 °C, tento krok naskočí automaticky. Stačí 10 minut. Vykynuté těsto vyjmeme z přístroje a uválíme šišku, kterou rozdělíme na 6 stejných dílů. Vytvarujeme knedlíky a necháme ustát 5 minut. Do nádoby nalijeme 0,7 l horké vody, vložíme parní košík, program pára na 21 minut, zavřené víko Max pára. Po 1 minutě otevřeme víko a vložíme první tři knedlíky, vaříme v páře 10 minut. Vyjmeme uvařené knedlíky a vložíme druhou várku na dalších 10 minut. Houskový knedlík podáváme s různými omáčkami a masem podle chuti. TIP: Pokud budeme vařit knedlíky ve větším hrnci, rozdělíme těsto na 2 díly a vytvarované knedlíky vložíme do vroucí osolené vody. Necháme vařit 8 minut, obrátíme je a vaříme dalších 8 minut. Ihned po vyndání z vody knedlíky propícháme špízem, aby se nesrazily. Zdroj: tefal.cz
user-icon

autor Tefal

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Dobrý houskový knedlík

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena