Houskový hrnkový knedlík podle naší babičky

Recept na jednoduché a velmi chutné domácí knedlíky.


5.01x
45 min

Postup přípravy

Mouku prosejeme do mísy, přidáme špetku soli, dva žloutky a půl hrnku mléka, vše pořádně propracujeme a podle potřeby ještě přilijeme trochu mléka. Nakrájíme si na kostičky rohlíky, ze dvou bílků vyšleháme pevný sníh a vše vpracujeme do sebe.

Směs dáme na 15 minut odstát. Do sádlem vymaštěných hrnků (můžou být vymaštěné i olejem, ale musí být víc), dáme do 3/4 směs.

Hrnky pak vložíme do vroucí vody tak, aby voda byla do poloviny výšky hrnků. Přikryjeme poklicí, aby mohla pára pryč a nekapala do hrnků, vaříme 20 - 25 minut.

Poté hrnky vybereme z vody a položíme dnem nahoru na prkénko. Knedlík by měl, pokud je dobře vymaštěný hrnek, po částečném vychladnutí vyjet z hrnku sám.

Houskový knedlík podle naší babičky podáváme k oblíbenému jídlu jako přílohu.
user-icon

autor Roger


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Houskový hrnkový knedlík podle naší babičky

Zpět na recept