Hrnkový knedlík

Recept na knedlíky trochu jinak. Vařené v hrncích a s petrželkou.


4.822x
30 min
1×

Ingredience

2 ksvejce
petrželka
1 hrnekmléko
4 ksrohlík
1 hrnekhrubá mouka
máslo na vymaštění

Postup přípravy

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Rohlíky nakrájíme na kostičky. Přidáme mléko, hrubou mouku, žloutky, sekanou petrželku a sůl. Dobře promícháme a přidáme tuhý sníh. Máslem dobře vymažeme čtyři 250 ml hrnky a naplníme je do 3/4 těstem. Do většího kastrolu dáme vařit vodu tak, aby dosahovala maximálně do 3/4 hrníčků. Ve vodní lázni vaříme hrnkové knedlíky asi 30 minut. Hotové hrnkové knedlíky vyklopíme, nakrájíme a můžeme podávat.
user-icon

autor irča


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hrnkový knedlík

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena