Chlebový knedlík vařený na páře

Vyzkoušejte praktický recept, jak využít starší chléb - připravit chlebový knedlík vařený na páře.


5.03x
45 min

Ingredience

těsto

10 dkgslanina
1 špetkasůl
1 ksvejce
1 kscibule
2-3 dlvoda
1 hrnekpolohrubá mouka
1 balíčekkypřící prášek do pečiva
5 plátkůchéb

Postup přípravy

Větší cibuli a slaninu nakrájíme nadrobno a potom slaninu osmahneme na cibuli. Chleba nakrájíme na kostičky, zalijeme vodou a necháme nasáknout.

Polohrubou mouku smícháme s práškem do pečiva, osolíme, přidáme vejce a trochu vymačkaný chléb, který jsme předem namočili a cibuli smaženou se slaninou. Vše promícháme a vytvoříme šišku.

Připravený chlebový knedlík vaříme 25 minut na páře.

Chlebový knedlík vařený na páře podáváme k různým pokrmům podle chuti.
user-icon

autor Veronika


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Chlebový knedlík vařený na páře

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.