Když si přineseme z lesa houby a klasikou jako je smaženice či bramboračka jsme přejezeni, nastává okamžik, kdy je třeba vyzkoušet něco nového. Zkuste třeba tento houbový závin.
1 lžíce | olej |
1 lžíce | máslo |
1-2 lžíce | strouhanka |
1 balíček | listové těsto |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
pepř | |
drcený kmín | |
na potření | |
1 ks | vejce |
náplň | |
0.5 šálku | mléko |
1 ks | cibule |
300 g | houby |
1 lžíce | hladká mouka |
50 g | salám šunkový |
Houby očistíme a nakrájíme na menší kousky, salám nakrájíme na nudličky. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. V pánvi rozpálíme olej a rozehřejeme máslo. Orestujeme cibuli, přidáme salám, houby, ochutíme solí a pepřem, přidáme kmín a necháme, aby si houby pustily šťávu. Tu necháme vydusit. Pak za stálého míchání vlijeme mléko, ve kterém jsme rozšlehali mouku. Mícháme do zhoustnutí. Listové těsto rozválíme do obdélníku posypeme strouhankou, na to poklademe houbovou směs a svineme. Vložíme na plech vypláchnutý vodou. Houbový závin potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme.
Houbová sezóna je tady! Přinášíme tipy na ty nejlepší houbové recepty!
Letošní horké a suché počasí houbám příliš nepřálo, ale v těchto dnech se i houbaři mohou těšit z první úrody. My vám přinášíme výběr zajímavých a chuťově výborných receptů z čerstvých hub, které stojí za to vyzkoušet.
Houby v kuchyni: Jak je zpracovat, uchovat v nich vitamíny a zároveň si pochutnat
Češi jsou národem houbařů. Říká se, že všechny houby jsou jedlé, některé však pouze jednou. Ale zanechme černého humoru a ponořme se do článku, který nám přiblíží houby z té zdravotní a kuchařské stránky.
autor admin_lucka2
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena