Houby očistíme a nakrájíme na menší kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Česnek oloupeme a utřeme se solí a pepřem. Nať cibulky omyjeme a usekáme nadrobno. Na oleji osmažíme houby, vmícháme cibuli, osolíme, opepříme a podusíme. Šťávu necháme vysmahnout a pak přidáme rajský protlak, česnek, koření a ostatní dochucovače. Vše spojíme v houbvou hmotu. Na oleji si připravíme chlebové topinky, potřeme je stroužkem česneku a naneseme na ně houbovou směs. Před podáváním toasty posypeme usekanou cibulkou a přizdobíme kouskem rajčete. Houbové toasty na způsob tataráku podáváme teplé. Výborně chutnají s pivem.
Houbová sezóna je tady! Přinášíme tipy na ty nejlepší houbové recepty!
Letošní horké a suché počasí houbám příliš nepřálo, ale v těchto dnech se i houbaři mohou těšit z první úrody. My vám přinášíme výběr zajímavých a chuťově výborných receptů z čerstvých hub, které stojí za to vyzkoušet.

Autor:Jarka Petrová

Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena