Houbové máslo

Houbové máslo vydrží v mrazáku až půl roku. Je to lahůdka, kterou užijeme při grilování masa.


5.015x
60 min

Postup přípravy

Sušené houby předem namočíme. Čerstvé očistíme. Houby nakrájíme na menší kousky. Česnek oloupeme a utřeme.

Olivový olej rozpálíme na pánvi a čerstvé i sušené houby tak 3 minuty restujeme. Podlijeme vodou s utřeným česnekem, nasekanou petrželkou, houbovým práškem a solí. Vaříme na mírném ohni, až se voda odpaří.

Směs necháme vychladnout, smícháme s máslem a houbové máslo uložíme do mrazničky.
user-icon

autor mh


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Houbové máslo

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká