Houbové máslo

Houbové máslo vydrží v mrazáku až půl roku. Je to lahůdka, kterou užijeme při grilování masa.


5.015x
60 min

Ingredience

3 stroužkyčesnek
175 gmáslo
1 lžícesekaná petrželka
20 dkgčerstvé houby
3 dkgsušené houby
3 dkghoubový prášek (rozmixované sušené houby)

podle chuti

sůl

podle potřeby

olivový olej na smažení

Postup přípravy

Sušené houby předem namočíme. Čerstvé očistíme. Houby nakrájíme na menší kousky. Česnek oloupeme a utřeme. Olivový olej rozpálíme na pánvi a čerstvé i sušené houby tak 3 minuty restujeme. Podlijeme vodou s utřeným česnekem, nasekanou petrželkou, houbovým práškem a solí. Vaříme na mírném ohni, až se voda odpaří. Směs necháme vychladnout, smícháme s máslem a houbové máslo uložíme do mrazničky.
user-icon

autor mh


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Houbové máslo

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena