Houbová paštika

Pro slavnostnější příležitosti doporučujeme připravit tuto houbovou paštiku. Určitě překvapíte!


3.0719x
120 min

Ingredience

3 ksvejce
1 svazekpetrželka
1 kscibule
250 gtvaroh
50 gvlašské ořechy
500 ghouby čerstvé

podle potřeby

olej
máslo

omáčka

100 gjogurt
1 svazekkopr
100 mlpodmáslí
bylinková sůl

podle chuti

tymián
oregano

Postup přípravy

Čerstvé hřiby očistíme a nakrájíme na kousky, stejně tak oloupanou cibuli a opláchnutou petrželku. Vejce rozklepneme a z bílků vyšleháme tuhý sníh. Ořechy nasekáme. Houby, cibuli i petrželku rozmixujeme. Troubu si předehřejeme, směs hub a cibule promícháme s tvarohem, žloutky a olejem. Přidáme sůl, pepř, tymián a zlehka přidáme i ušlehané bílky. Paštikovou formu vymažeme máslem, do houbové hmoty vmícháme ořechy a směs nalijeme do formy. Houbovou paštiku pečeme asi hodinu a půl na 180 °C. Připravíme si omáčku k podávání. Jogurt smícháme s podmáslím, vmícháme nasekaný kopr a bylinkovou sůl. Upečenou houbovou paštiku nakrájíme na plátky, polijeme ochucenou jogurtovou omáčkou a podáváme s čerstvým chlebem. Foto: Shutterstock.com
user-icon

autor 100

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Houbová paštika

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena