Houbová paštika

Pro slavnostnější příležitosti doporučujeme připravit tuto houbovou paštiku. Určitě překvapíte!


3.0719x
120 min

Postup přípravy

Čerstvé hřiby očistíme a nakrájíme na kousky, stejně tak oloupanou cibuli a opláchnutou petrželku. Vejce rozklepneme a z bílků vyšleháme tuhý sníh. Ořechy nasekáme.

Houby, cibuli i petrželku rozmixujeme. Troubu si předehřejeme, směs hub a cibule promícháme s tvarohem, žloutky a olejem. Přidáme sůl, pepř, tymián a zlehka přidáme i ušlehané bílky.

Paštikovou formu vymažeme máslem, do houbové hmoty vmícháme ořechy a směs nalijeme do formy.

Houbovou paštiku pečeme asi hodinu a půl na 180 °C.

Připravíme si omáčku k podávání. Jogurt smícháme s podmáslím, vmícháme nasekaný kopr a bylinkovou sůl.

Upečenou houbovou paštiku nakrájíme na plátky, polijeme ochucenou jogurtovou omáčkou a podáváme s čerstvým chlebem.

Foto: Shutterstock.com
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Houbová paštika

Zpět na recept