Houbová nádivka

Recept na chutnou nádivku z hub. Podáváme k obědu jako přílohu. Využít můžeme i studenou variantu nádivky s čerstvým chlebem.


3.150x
45 min

Postup přípravy

Houby a mrkev očistíme, obojí rozkrájíme na kostky.

Do mísy vlijeme mléko a vložíme rozlámané žemle. Počkáme, než žemle nasáknou mléko, vyjmeme je a přebytečné mléko slijeme.

Rozklepneme si vejce a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky přidáme k žemlím, bílky vyšleháme do pěny.

Na pánvi rozpustíme tuk, přidáme houby a mrkev, ochutíme solí a majoránkou. Směs dusíme 20 minut.

Podušené houby s mrkví odstavíme, necháme vychladnout, poté přidáme k ostatním surovinám do mísy. Vše dobře smícháme.

Nakonec do houbové nádivky přidáme tuhý sníh z bílků. Opatrně promícháme, aby nám sníh nespadl.

Přichystanou houbovou nádivku přemístíme do vymazané zapékací mísy či pekáče. Nádivku pečeme zhruba 25 minut na střední teplotu.

Houbovou nádivku podáváme s bramborem či bramborovou kaší. Studenou variantu k čerstvému chlebu.
user-icon

autor Fendryska


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Houbová nádivka

Zpět na recept