Krkonošský houbovec Hubník

Recept na tradiční houbovec.


4.6110x
60 min
5×

Postup přípravy

Sušené houby přes noc namočíme do rendlíku s vodou. Kdybychom na to zapomněli, nic se neděje. Jen je těsně před přípravou vhodíme do kastrůlku a pár minut povaříme. Pokud máme čerstvé houby, pečlivě je očistíme, nakrájíme na kostičky a chvíli podusíme. Česnek a cibuli očistíme a samostatně nasekáme nebo česnek prolisujeme. Rohlíky pokrájíme na kolečka a zalijeme mlékem.

Jakmile je z rohlíků kaše, spolu s houbami, krupicí, prolisovaným česnekem, vejci, cibulí, kořením a solí je vařečkou promícháme v misce. Předehřejeme troubu na 170 °C, horkovzdušnou na 150 °C.

V pekáči nebo zapékací misce rozpálíme tuk (horalové používají sádlo), nalijeme na něj houbovou směs a pečeme asi 20 minut.

Před podáváním nakrájíme Krkonošský houbovec Hubník na kostky. Hubník dobře chutná teplý i studený.

Příště můžeme zkusit vynikající obměnu, která vznikne, když do jídla přidáme uzené maso nakrájené na kostky. Pak hubník pečeme asi 30 minut v troubě na 200 °C. Hubník se dá upravit na spousty způsobů a jíst teplý i studený s čímkoliv.
user-icon

autor Skalák


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Krkonošský houbovec Hubník

Zpět na recept