Vaření.czReceptyKrkonošský houbovec Hubník

Krkonošský houbovec Hubník

Recept na tradiční houbovec.


4.6110x
60 min
5×

Ingredience

3 ksvejce
0.3 lmléko
2 kscibule
2 lžícekrupice
7 ksrohlík
400 gčerstvé houby

podle chuti

4-8 stroužkůčesnek
sůl
majoránka
2 lžícetuk
uzené maso
mletý černý pepř

Postup přípravy

Sušené houby přes noc namočíme do rendlíku s vodou. Kdybychom na to zapomněli, nic se neděje. Jen je těsně před přípravou vhodíme do kastrůlku a pár minut povaříme. Pokud máme čerstvé houby, pečlivě je očistíme, nakrájíme na kostičky a chvíli podusíme. Česnek a cibuli očistíme a samostatně nasekáme nebo česnek prolisujeme. Rohlíky pokrájíme na kolečka a zalijeme mlékem. Jakmile je z rohlíků kaše, spolu s houbami, krupicí, prolisovaným česnekem, vejci, cibulí, kořením a solí je vařečkou promícháme v misce. Předehřejeme troubu na 170 °C, horkovzdušnou na 150 °C. V pekáči nebo zapékací misce rozpálíme tuk (horalové používají sádlo), nalijeme na něj houbovou směs a pečeme asi 20 minut. Před podáváním nakrájíme Krkonošský houbovec Hubník na kostky. Hubník dobře chutná teplý i studený. Příště můžeme zkusit vynikající obměnu, která vznikne, když do jídla přidáme uzené maso nakrájené na kostky. Pak hubník pečeme asi 30 minut v troubě na 200 °C. Hubník se dá upravit na spousty způsobů a jíst teplý i studený s čímkoliv.
user-icon

autor Skalák


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Krkonošský houbovec Hubník

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena