Krkonošský medvěd

Kombinace masa, kořenové zeleniny a lesního ovoce s červeným vínem a divokým kořením je neotřelá a pikantní.


5.07x
45 min

Ingredience

2 lžícecukr
1 paličkačesnek
2 ksbrambory
100 gcibule
100 gceler
3 snítkytymián
100 gsádlo
3 snítkyrozmarýn
100 gmrkev
100 gpetržel
1 hrstdivoké koření
3 dlčervené víno
800 ghovězí zadní
400 gmražené lesní ovoce

Postup přípravy

Zeleninu nakrájíme na větší kostky, cibuli na klínky, česnek rozmačkáme a nahrubo nasekáme. Maso nakrájíme na větší kostky, osolíme a opepříme. Na sádle opečeme nejprve kořenovou zeleninu, potom přidáme cibuli a česnek, zasypeme cukrem, necháme zkaramelizovat a orestujeme maso. Přidáme ovoce a koření včetně jalovce. Pokud koření nechceme mít přímo ve vydušené šťávě, je dobré dát ho do uzavíratelného košíčku nebo gázy a při dokončení vyjmout. Nebo připravit vývar z koření. Přidáme víno, bylinky a dusíme doměkka. Na závěr vložíme na kostky nakrájené brambory a vaříme doměkka. Krkonošského medvěda podáváme s pečivem, knedlíčkem nebo bramborovými kroketkami.
user-icon

autor Míra


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Krkonošský medvěd

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena