Krkonošský medvěd

Kombinace masa, kořenové zeleniny a lesního ovoce s červeným vínem a divokým kořením je neotřelá a pikantní.


5.07x
45 min

Postup přípravy

Zeleninu nakrájíme na větší kostky, cibuli na klínky, česnek rozmačkáme a nahrubo nasekáme. Maso nakrájíme na větší kostky, osolíme a opepříme.

Na sádle opečeme nejprve kořenovou zeleninu, potom přidáme cibuli a česnek, zasypeme cukrem, necháme zkaramelizovat a orestujeme maso. Přidáme ovoce a koření včetně jalovce. Pokud koření nechceme mít přímo ve vydušené šťávě, je dobré dát ho do uzavíratelného košíčku nebo gázy a při dokončení vyjmout. Nebo připravit vývar z koření. Přidáme víno, bylinky a dusíme doměkka. Na závěr vložíme na kostky nakrájené brambory a vaříme doměkka.

Krkonošského medvěda podáváme s pečivem, knedlíčkem nebo bramborovými kroketkami.
user-icon

autor Míra


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Krkonošský medvěd

Zpět na recept