Krkonošský toč

Recept na slaný skoro závin z brambor.


5.04x
45 min

Ingredience

4 stroužkyčesnek
2 lžícesůl
9 lžicstrouhanka
1300 gbrambory
0.75 lmléko
2 lžícemajoránka
8 dkgsádlo
1 lžičkamletý pepř
12 lžicvepřové škvarky

podle potřeby

hladká mouka

Postup přípravy

Oloupané syrové brambory nastrouháme na kaši a necháme na sítě okapat do mísy. Pak vodu slijeme a zbylý škrob si ponecháme.

Brambory spaříme horkým mlékem a přidáme drobně nasekané škvarky, utřený česnek, majoránku, pepř, sůl, a strouhanku. Všechno promícháme a je-li těsto řídké, přidáme trochu hladké mouky. Pekáč vymažeme sádlem, vlijeme bramborové těsto, urovnáme nožem a pečeme v prudce rozpálené troubě asi 20 minut. Horkou placku stočíme nožem v závin.

Krkonošský toč podáváme s kysaným zelím nebo salátem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Krkonošský toč

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena