Točené sušenky

Recept na originální točené sušenky. Vánoční cukroví, které se na stole bude vyjímat.


0.00x
30 min

Postup přípravy

V míse utřeme změklé máslo s cukrem a vyšleháme s vejcem a rumem. V misce smícháme mouku s pudinkem, kypřicím práškem a špetkou soli. Sypké suroviny smícháme s ingrediencemi v míse a zpracujeme v hladké těsto. Těsto rozdělíme na poloviny. K jedné části přimícháme kakao, rozpuštěnou čokoládu a zpracujeme v hladké těsto. Nyní máme tedy světlé vanilkové a tmavé čokoládové těsto, ve stejném poměru. Připravená těsta přemístíme na vál či podložku. Z těst vyválíme hady, ukrajujeme stejné dílky a dlaněmi tvoříme kuličky o průměru cca 1 a půl centimetru. Takto si připravíme obě těsta, tato aktivita skvěle zabaví i menší děti. Jednotlivé sušenky tvoříme tak, že do kruhu poskládáme šest kuliček, střídavě ze světlého tmavého těsta. Jakmile máme uzavřen kruh, kuličky přitiskneme k sobě, abychom mezeru uvnitř kruhu zmenšili na minimum. Točivý efekt na sušenkách vytvoříme tak, že si položíme kruh kuliček z těsta mezi dlaně, zmenšíme mezeru uvnitř, shora přitiskneme druhou dlaní a kruhovými pohyby vše spojíme, jako bychom chtěli vytvořit kouli. Vzniklé sušenky skládáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě na 175 °C cca 10 - 15 minut. Točené sušenky po upečení můžeme ihned podávat, případně skladujeme v uzavřené krabičce v chladu a suchu.


Mlsejte bez výčitek: Vyzkoušejte skvělé recepty na bezlepkové a raw cukroví


Bez cukroví by Vánoce nebyly vůbec ono. I když musíte dodržovat bezlepkovou dietu, o sladké se připravit nemusíte. I klasika bez lepku je možná a výměnu mouky za bezlepkovou v těchto receptech vůbec nepoznáte. A pokud si hlídáte linii, zkuste i nepečené raw cukroví, které je mnohem zdravější než tradiční nepečené druhy plné bílého cukru.


Mlsejte


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Točené sušenky

Zpět na recept