Recept na vánoční cukroví, které můžete pověsit i na vánoční stromeček.
těsto | |
---|---|
140 g | hladká mouka |
140 g | moučkový cukr |
140 g | změklé máslo |
1 ks | vejce |
150 g | mleté mandle nebo ořechy |
1 lžička | mletá skořice |
Všechny ingredience dáme do mísy a vypracujeme těsto, které bude trochu lepivé. Těsto zabalíme do potravinářské folie a dáme na 30 minut do lednice odpočinout, se ztuhlým těstem se bude lépe pracovat. Troubu předehřejeme na 170 °C.
Na pomoučeném vále vyválíme z těsta tenké válečky a rozkrájíme každý z nich zhruba po pěti centimetrech. Nachystáme si věnečkové formičky, do kterých těsto vtlačujeme tak, aby střed věnečku byl prázdný. Formičky vyplněné těstem poskládáme na plech a vložíme do předehřáté trouby. Věnečky pečeme asi 8 minut (do zezlátnutí okrajů).
Ve formičce necháme vánoční věnečky vychladnout a poté je opatrným klepnutím o stůl vyklopíme. Středem věnečku můžeme provléknout provázek nebo stužku a zavěsíme na stromeček, případně věnečky podáváme jemně pocukrované na talíři s dalším cukrovím.
Domácí perníkové ozdoby na stromeček
(doba přípravy 90 min)
autor Veronika
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena