těsto | ||
---|---|---|
140 g | hladká mouka | |
100 g | máslo | |
1 balíček | vanilkový cukr | |
100 g | mandle mleté | |
na obalení | ||
100 g | cukr moučka | |
1 balíček | vanilkový cukr |
Smícháme mouku, cukr, máslo a mleté mandle, vypracujeme těsto a necháme v chladu asi hodinu odpočinout. Z tuhého a hladkého těsta pak tvarujeme drobné rohlíčky, které vyskládáme na plech na pečící papír. Dáme do rozpálené trouby a pečeme na 180 stupňů, až rohlíčky začnou vonět a růžovět. Vyndáme z trouby a ještě za tepla obalujeme v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým cukrem.
Mandlové rohlíčky podle Rettigové ukládáme do krabice a skladujeme na chladnějším a suchém místě.
10 nejlepších receptů na vánoční rohlíčky: Vanilkové, mandlové i s čokoládovou polevou
Už máte svůj recept na dokonalé vanilkové rohlíčky? Voňavé po oříšcích a vanilce, křehoučké a rozpadající se v ústech... Nebo letos chcete zkusit i rohlíčky kakaové, kokosové nebo s chutí kávy? Těchto 10 receptů doporučujeme za naši redakci vyzkoušet, jsou prostě skvělé.
Vánoční videorecept: Křehké vanilkové rohlíčky podle šéfcukrářky Lindy Vláskové
Videorecept, který si nesmíte nechat ujít! Upéct vanilkové rohlíčky krok za krokem jen z pěti surovin vás naučí šéfcukrářka Linda Vlásková. A nechybí ani zaručený tip, jak to udělat, aby byly opravdu křehké.
Autor:Veronika
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena