Tradiční jemné rohlíčky podle starého receptu.
těsto | |
---|---|
140 g | hladká mouka |
100 g | máslo |
1 balíček | vanilkový cukr |
100 g | mandle mleté |
na obalení | |
100 g | cukr moučka |
1 balíček | vanilkový cukr |
Smícháme mouku, cukr, máslo a mleté mandle, vypracujeme těsto a necháme v chladu asi hodinu odpočinout. Z tuhého a hladkého těsta pak tvarujeme drobné rohlíčky, které vyskládáme na plech na pečící papír. Dáme do rozpálené trouby a pečeme na 180 stupňů, až rohlíčky začnou vonět a růžovět. Vyndáme z trouby a ještě za tepla obalujeme v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým cukrem.
Mandlové rohlíčky podle Rettigové ukládáme do krabice a skladujeme na chladnějším a suchém místě.
10 nejlepších receptů na vánoční rohlíčky: Vanilkové, mandlové i s čokoládovou polevou
Už máte svůj recept na dokonalé vanilkové rohlíčky? Voňavé po oříšcích a vanilce, křehoučké a rozpadající se v ústech... Nebo letos chcete zkusit i rohlíčky kakaové, kokosové nebo s chutí kávy? Těchto 10 receptů doporučujeme za naši redakci vyzkoušet, jsou prostě skvělé.
Vánoční videorecept: Křehké vanilkové rohlíčky podle šéfcukrářky Lindy Vláskové
Videorecept, který si nesmíte nechat ujít! Upéct vanilkové rohlíčky krok za krokem jen z pěti surovin vás naučí šéfcukrářka Linda Vlásková. A nechybí ani zaručený tip, jak to udělat, aby byly opravdu křehké.
autor Veronika
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena