Vaření.czReceptyHanácká zapečená krkovička

Hanácká zapečená krkovička

Dobrá minutka z vepřové krkovice.


4.322x
90 min
2×

Ingredience

50 golej
150 gšunka
150 ganglická slanina
1 kelímeksmetana ke šlehání
300 gtvrdý sýr
4 plátkyvepřová krkovice
1 sklenicezeleninové lečo

podle chuti

sůl
grilovací koření
mletý černý pepř
chilli omáčka

Postup přípravy

Plátky masa lehce naklepeme, osolíme, opepříme, jemně potřeme chilli omáčkou a podle chuti okořeníme grilovacím kořením. Plátky krkovice poklademe do vymazaného pekáčku a na každý položíme po třech plátcích salámu a slaniny. Takto připravené maso zalijeme sklenicí leča, posypeme hrubě strouhaným sýrem a zalijeme šlehačkou. Pekáč s vepřovou krkovičkou vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a zapečeme dozlatova. Během pečení s masem nic neděláme. Přílohou k zapečené vepřové krkovičce mohou být opečené brambory, bramborová kaše nebo rýže.
user-icon

autor dády

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Hanácká zapečená krkovička

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena