Marinovaná kuřecí stehýnka grilujeme na dřevěném uhlí a podáváme se zeleninou, pečivem a nejrůznějšími omáčkami.
10 ks | kuřecí spodní stehno |
marináda | |
---|---|
4 stroužky | česnek |
150 ml | olej |
5 lžic | sójová omáčka |
1 lžička | worcestrová omáčka |
1 lžička | strouhaný zázvor |
3 lžíce | medovice |
podle chuti | |
sůl | |
pepř |
Nejdříve si připravíme marinádu. Čerstvý zázvor oloupeme a jemně nastrouháme. Česnek sloupneme a prolisujeme. Olej promícháme se sójovou omáčkou, worchestrem , medovicí, česnekem a zázvorem. Kuřecí spodní stehýnka očistíme, opepříme a vložíme do marinády. Necháme do druhého dne rozležet. Dobře okapané špalíčky klademe na alobalové tácky a za občasného potírání marinádou propékáme z obou stran na grilu (alespoň 30 minut). Propečené kuřecí špalíčky podáváme s ogrilovanou, ale i čerstvou zeleninou, pečivem a různými dipy.
Na luxusní grilované maso je zapotřebí jediné - recept na skvělou marinádu!
Kdo z nás by se netěšil na letošní první maso připravené na grilu. Perfektní chuť vepřového, hovězího či kuřecího plátku zajistí marinády z koření, bylinek a dochucovadel. Které jsou ty nej?
Bude vonět až k sousedům! Marinovaný bůček na grilu krok za krokem
Recept na marinovaný bůček opečený na grilu, který se podle našeho fotoreceptu zaručené podaří.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena