Pepřová omáčka

Pikantní omáčka ze smetany a italského sýra, do které přidáváme zelený pepř. Jednoduchý recept na skvělý dip.


3.0613x
20 min

Postup přípravy

Gorgonzolu rozkrájíme na menší kousky. Smetanu s vývarem necháme přejít varem a přidáme sýr, necháme jej na mírném ohni rozpustit.

Takto připravenou omáčku ochutíme solí, zeleným pepřem, citronovou šťávou a vmícháme nasekanou petrželku. Pepř můžeme použít čerstvě namletý, ale klidně i naložený.

Pepřovou omáčku podáváme k různě upravenému masu, ale i zelenině. Lze ji použít i jako dip k namáčení.

Foto: Shutterstock.com
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pepřová omáčka

Zpět na recept