Vaření.czReceptyJarní bylinková omáčka se špenátem

Jarní bylinková omáčka se špenátem

Recept na smetanovou omáčku se špenátem, mladými kopřivami a výhonky řeřichy.


3.06x
25 min

Ingredience

80 gmáslo
400 mlmléko
0.5 kspórek
1 kelímekkysaná smetana
50 gmleté ovesné vločky
150 gbaby špenát

podle chuti

sůl
jarní bylinky
třtinový cukr
mladé kopřivy
výhonky řeřichy

Postup přípravy

Mladé špenátové listy opláchneme, necháme okapat a najemno pokrájíme. Pórek očistíme a nakrájíme na jemno. Mladé kopřivy spaříme vroucí vodou a poté také na jemno nasekáme. Podle chuti použijeme ještě další bylinky - petrželku, pažitku, kopr apod. Vše zelené krátce zapěníme na rozpuštěném másle. Zalijeme polotučným mlékem, mírně osolíme a osladíme. Přivedeme k varu. Do mléka vsypeme jemně mleté ovesné vločky, které omáčku během chviličky zahustí. Jakmile se omáčka povaří, sejmeme ji z tepla a necháme pod poklicí asi 10 minut dojít a zhoustnout. Do jarní bylinkové omáčky se špenátem přimícháme až na závěr přípravy výhonky řeřichy a také kysanou smetanu. Jarní bylinkovou omáčku se špenátem podáváme k zapékaným pokrmům, vařeným bramborám, pečenému masu apod.
user-icon

autor Michy

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Jarní bylinková omáčka se špenátem

Zpět na recept
Druh jídla
Omáčky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena