Grilované krůtí placičky

Vyzkoušejte při zahradním grilování recept na placičky z krůtího masa se slaninou a avokádovým dipem, které výborně chutnají s domácími brioškami a zeleninou.


4.210x
60 min
1×

Postup přípravy

Krůtí maso očistíme, nakrájíme na kousky a umeleme. Slaninu nakrájíme na drobné kostičky. Oloupanou cibuli a česnek nasekáme najemno.

Mleté maso promícháme se slaninou, cibulí a česnekem. Směs ochutíme solí, pepřem, uzenou paprikou, citronovou kůrou, citronovou šťávou a nasekanou petrželkou. Vše důkladně propracujeme a necháme v chladu alespoň 30 minut odležet.

Mezitím si připravíme avokádový dip. Avokáda podélně rozkrojíme, zbavíme pecek a dužinu vydlabeme do misky. Přidáme zakysanou smetanu, hořčici a směs rozmělníme dohladka. Dip podle chuti osolíme a opepříme.

Z mleté krůtí směsi tvoříme mokrýma rukama placičky vysoké asi 1,5 cm o průměru přibližně 6 - 7 cm. Placičky potřeme olejem a pečeme na roztopeném grilu z každé strany asi 3 - 4 minuty. Rošt grilu nezapomeneme předem potřít špekem.

Grilované krůtí placičky podáváme jako chuťovku s avokádovým dipem. Můžeme je ale servírovat i jako hlavní chod se šťouchaným bramborem a zeleninovým salátem.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Grilované krůtí placičky

Zpět na recept