Gratinované brambory s česnekem a tymiánem

Recept na brambory pečené se smetanou a ochucené česnekem a čerstvým tymiánem. Příloha je vhodná k pečeným, grilovaným a minutkovým masům.


5.06x
60 min
1×

Postup přípravy

Očištěné brambory oloupeme a nastrouháme na plátky tenké asi 1 mm. Oloupané stroužky česneku prolisujeme a lístečky tymiánu nasekáme nadrobno.

V míse důkladně promícháme plátky brambor se solí, pepřem, tymiánem a smtetanou ke šlehání. Vše urovnáme do máslem vymazaného pekáčku a v předehřáté troubě na 170 °C pečeme asi 40 minut dozlatova.

Gratinované brambory s česnekem a tymiánem podáváme jako přílohu třeba k pečenému kuřeti, ale i ke grilovaným steakům.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Gratinované brambory s česnekem a tymiánem

Zpět na recept