Rychlá veganská omáčka se žampiony

Rychlá krémová veganská omáčka se žampiony. Podáváme s pečenými brambory.


0.00x
45 min

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme na jemno a na pánvi s rozpáleným olejem necháme zesklovatět. Poté nakrájíme žampiony na plátky a dáme na pánev. Posypeme drceným kmínem, přidáme prolisovaný česnek a orestujeme do zezlátnutí. Následně podlijeme trochou vody, nebo zeleninovým vývarem, zalijeme rostlinnou smetanou a dochutíme solí a pepřem. Omáčku zhruba 10 minut povaříme, aby zredukovala svůj objem.


Brambory očistíme, nakrájíme na měsíčky a dáme na plech. Pokapeme olejem a osolíme a vložíme do předehřáté trouby na 190 °C. Pečeme zhruba 30 minut doměkka a dozlatova.


Upečené brambory dáme na talíř a podáváme přelité hotovou žampionovou omáčkou.


Videorecept Pohanka a dušené houby


Videorecept na přípravu lehkého a zdravého pokrmu z pohanky a dušených hub. Pohanka je superpotravinou, kterou znaly a používaly při vaření už naše babičky, a společně s houbami tvoří výtečnou kombinaci.


Videorecept


Budete je milovat! TOP 8 receptů na české omáčky


Co vás jako první napadne, když se řekne typicky české jídlo? Přece omáčka! Tradiční českou kuchyni si bez omáček nedokážeme představit - koprová, svíčková, rajská, ale hlavně kvalitně připravený guláš! Pojďme se podívat na ty nejlepší recepty našich čtenářů.


Budete


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rychlá veganská omáčka se žampiony

Zpět na recept