Rychlá krémová veganská omáčka se žampiony. Podáváme s pečenými brambory.
1 ks | cibule |
2 lžíce | olej |
2 stroužky | česnek prolisovaný |
250 g | žampiony |
1 balení | rostlinná smetana |
250 ml | zeleninový vývar |
1 špetka | pepř a sůl |
1 lžička | kmín |
500 g | brambory |
1 lžička | sůl |
Cibuli nakrájíme na jemno a na pánvi s rozpáleným olejem necháme zesklovatět. Poté nakrájíme žampiony na plátky a dáme na pánev. Posypeme drceným kmínem, přidáme prolisovaný česnek a orestujeme do zezlátnutí. Následně podlijeme trochou vody, nebo zeleninovým vývarem, zalijeme rostlinnou smetanou a dochutíme solí a pepřem. Omáčku zhruba 10 minut povaříme, aby zredukovala svůj objem.
Brambory očistíme, nakrájíme na měsíčky a dáme na plech. Pokapeme olejem a osolíme a vložíme do předehřáté trouby na 190 °C. Pečeme zhruba 30 minut doměkka a dozlatova.
Upečené brambory dáme na talíř a podáváme přelité hotovou žampionovou omáčkou.
Videorecept Pohanka a dušené houby
Videorecept na přípravu lehkého a zdravého pokrmu z pohanky a dušených hub. Pohanka je superpotravinou, kterou znaly a používaly při vaření už naše babičky, a společně s houbami tvoří výtečnou kombinaci.
Budete je milovat! TOP 8 receptů na české omáčky
Co vás jako první napadne, když se řekne typicky české jídlo? Přece omáčka! Tradiční českou kuchyni si bez omáček nedokážeme představit - koprová, svíčková, rajská, ale hlavně kvalitně připravený guláš! Pojďme se podívat na ty nejlepší recepty našich čtenářů.
autor Jitka Langeová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena