Gnocchi zapečené s masem a brokolicí

Vydatný a jednoduchý pokrm, který zachutná.


3.752x
60 min
5×

Ingredience

6 stroužkůčesnek
1 ksvejce
3 kscibule
200 gbrokolice
200-300 geidam
800 gkuřecí prsa
1 lžičkakari koření
250 mlsmetana ke šlehání
3-4 lžíceolej na smažení
4 lžičkymáslo na vymazání
2 balíčkygnocchi

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

Brokolici krátce povaříme v osolené vodě nebo nad párou do mírného změknutí.
Necháme ji okapat a pokrájíme na menší kousky.

Cibuli a česnek oloupeme, cibuli rozkrájíme na půlky a pak na slabé půlměsíčky. Čtyři stroužky česneku nakrájíme na slabé plátky, zbylé 2 stroužky později prolisujeme do smetany.

Kuřecí maso krájíme na malé kousky a zprudka osmahneme na rozpáleném oleji. Opepříme, osolíme a ochutíme kari kořením. Na jiné pánvi osmahneme do zesklovatění cibuli s česnekem, přidáme pokrájenou brokolici a promícháme.

Ve vroucí osolené vodě uvaříme gnocchi, vaříme asi 2 minuty, dokud nevyplavou. Uvařené scedíme.

Zapékací misky (naplníme 4 větší nebo 6 menších misek) vymažeme máslem a rozdělíme do nich uvařené noky. Na ně navrstvíme osmaženou zeleninu, pak kuřecí maso. Opepříme.
Nastrouháme sýr a každou porci posypeme nastrouhaným sýrem.

Do smetany prolisujeme 2 stroužky česneku, přidáme vejce, trochu soli a rozkvedláme.
Pomocí naběračky přelijeme smetanou každou porci v zapékací misce.

Naplněné misky vložíme do předehřáté horkovzdušné trouby a zapékáme při 150 °C asi 20 - 30 minut, dokud vrstva sýru nezezlátne.

Gnocchi zapečené s masem a brokolicí servírujeme v zapékacích miskách.
user-icon

autor Stáňa


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Gnocchi zapečené s masem a brokolicí

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká