Fit švestkový koláč bez mouky

Recept na bezlepkový švestkový koláč, je tedy vhodný nejen pro celiaky, ale i pro ty, kteří preferují zdravější stravování.


5.01x
60 min

Postup přípravy

Začneme umixováním mozzarelly dohladka, přidáme zbytek surovin na těsto a znovu promixujeme. Vzniklé těsto přikryjeme potravinářskou fólií a dáme odležet zhruba na hodinu do lednice. Mezitím si připravíme náplně.

Mák svaříme v rendlíku v mléce a mícháme do zhoustnutí, ochutíme perníkovým kořením, medovinou a přisladíme rýžovým sirupem (popřípadě medem či jiným oblíbeným sladidlem).

Těsto přemístíme do koláčové formy vystlané pečícím papírem, natřeme tvarohem (případně trochu oslazeným), na to navrstvíme makovou náplň a poklademe nakrájenými švestkami. Fit švestkový koláč pečeme 20 - 30 minut, sledujeme okraje koláče. Až budou upečeny dozlatova, je koláč dopečen.

Pro vylepšení chuti můžeme ihned po dopečení potřít okraje i švestky rozpuštěným máslem smíchaným s medem pomocí mašlovačky.

Fit švestkový koláč bez mouky krájíme na klínky, lze podávat teplý i studený. Zbylou část koláče uchováváme v lednici.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Fit švestkový koláč bez mouky

Zpět na recept