Vaření.czReceptyŠvestkový koláč s tvarohovo- makovou náplní

Švestkový koláč s tvarohovo- makovou náplní

Kynutý švestkový koláč s tvarohovo-makovou náplní. Recept je určen pro 2 koláčové formy o průměru 24 cm nebo 1 velký plech.


4.787x
150 min
9×

Ingredience

500 gšvestky

těsto

80 gcukr
1 špetkasůl
80 gmáslo
2 ksžloutek
250 mlmléko
25 gdroždí
1 lžičkacitronová kůra
500 gpolohrubá mouka

drobenka

100 gcukr
100 gmáslo
140 ghrubá mouka

náplň

3 lžícecukr
2 ksvejce
300 gměkký tvaroh
5 lžicvařená maková náplň

Postup přípravy

Máslo necháme změknout a mléko zahřejeme tak, aby bylo vlažné. Mouku prosejeme, uprostřed uděláme důlek, do kterého vlijeme trochu vlažného mléka. Potom vsypeme polovinu cukru, na který rozdrobíme droždí. Asi 15 minut necháme vzejít kvásek a přidáme žloutky, máslo, zbylý cukr, citronovou kůru, sůl a zbylé mléko. Rukama vypracujeme hladké těsto, které necháme kynout asi 2 hodiny. Musí zdvojnásobit svůj objem. Švestky omyjeme a vypeckujeme. Náplň: Tvaroh smícháme s vejcem, cukrem a vařenou makovou náplní. Připravíme si drobenku. Máslo nakrájíme na kostičky, zaprášíme moukou a zasypeme cukrem a rychle rukama žmolíme na sypké kousky. Troubu předehřejeme na 170 °C. Koláčové formy vymažeme máslem. Vykynuté těsto rozdělíme na dvě části a rukama rozprostřeme do forem. Potřeme tvarohovo-makovou náplní, poklademe švestkami a posypeme drobenkou. Pečeme přibližně 20 minut. Upečený švestkový koláč s tvarohovo-makovou necháme vychladnout, naporcujeme a podáváme ke kávě nebo čaji.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Švestkový koláč s tvarohovo- makovou náplní

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena