Švestkový koláč s drobenkou z žitné mouky

Recept na jednoduchý švestkový koláč - bublaninu z žitné mouky.


5.07x
45 min
1×

Postup přípravy

Do misky nasypáme prosátou žitnou mouku, třtinový cukr, prášek do pečiva a vanilkový cukr. Do mikrovlnky dáme rozpustit hrníček s máslem a vlijeme do těsta. Přidáme vejce a sodovku. Podle potřeby, pokud je těsto tuhé, ředíme mlékem.

Připravíme si drobenku, a to tak, že smícháme žitnou mouku (neprosátou), cukr krystal a máslo. Prohněteme a vznikne hmota, která by neměla držet u sebe (musí se drolit).

Těsto nalijeme na pečícím papírem vystlaný plech a na těsto poklademe vypeckované švestky. Na švestky posypeme drobenku a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C cca 25 minut.

Švestkový koláč s drobenkou z žitné mouky nakrájíme na porce a podáváme k čaji nebo kávě jako moc dobré pohoštění.

Poznámka: Koláč jde určitě udělat i z obyčejné hladké mouky a klasického cukru krystal. Pokud nechceme dělat drobenku, nemusíme, koláč je dobrý i bez ní.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Švestkový koláč s drobenkou z žitné mouky

Zpět na recept