Když si zadáme do vyhledavače google slovo „bábovka“ vyhledá nám tolik receptů, že vlastně ani nevíme, kterou upéct dřív. Hrnková, olejová, tvarohová, kakaová a další. A ve všech samozřejmě bude plno cukru, oleje a jiných ne zrovna zdravých ingrediencí. V této bábovce nic takového nehledejte. Mým cílem bylo vymyslet bábovku, která bude sladká a chutná, a přesto v ní nebudou žádná umělá sladidla. A myslím, že tato se mi povedla na jedničku. Bábovka možná vypadá náročně, ale věřte, že náročná vůbec není.
Všechny ingredience na tmavou část (rýžová a mandlová mouka, bílý jogurt, rozmačkaný banán, prášek do pečiva, vejce a kakao) společně smícháme. Zvlášť smícháme také světlou část - rozmačkaný banán s ricottou.
Formu na bábovku vymažeme, nalijeme trochu tmavého těsta, na něj světlou část, poté opět tmavou část a na vrch zbytek tmavé části.
Banánovou bábovku pečeme na 180 °C cca 25 minut. Poté bábovku vyklopíme, nakrájíme na dílky a můžeme podávat.
Autorkou receptu je Blanka Malchárková - Rychlé Fit Recepty - více na jejím instagramu @rychle_fit_recepty
Další její recepty najdete také na zena.cz