BLOG Rychlé Fit Recepty: Banánová bábovka

Už vás nebaví péct pořád jednu a tu stejnou bábovku? Vyzkoušejte tento recept a už nebudete chtít dělat jinou!


5.02x
45 min

Postup přípravy

Když si zadáme do vyhledavače google slovo „bábovka“ vyhledá nám tolik receptů, že vlastně ani nevíme, kterou upéct dřív. Hrnková, olejová, tvarohová, kakaová a další. A ve všech samozřejmě bude plno cukru, oleje a jiných ne zrovna zdravých ingrediencí. V této bábovce nic takového nehledejte. Mým cílem bylo vymyslet bábovku, která bude sladká a chutná, a přesto v ní nebudou žádná umělá sladidla. A myslím, že tato se mi povedla na jedničku. Bábovka možná vypadá náročně, ale věřte, že náročná vůbec není. 

Všechny ingredience na tmavou část (rýžová a mandlová mouka, bílý jogurt, rozmačkaný banán, prášek do pečiva, vejce a kakao) společně smícháme. Zvlášť smícháme také světlou část - rozmačkaný banán s ricottou. 

Formu na bábovku vymažeme, nalijeme trochu tmavého těsta, na něj světlou část, poté opět tmavou část a na vrch zbytek tmavé části. 

Banánovou bábovku pečeme na 180 °C cca 25 minut. Poté bábovku vyklopíme, nakrájíme na dílky a můžeme podávat.


Autorkou receptu je Blanka Malchárková - Rychlé Fit Recepty - více na jejím instagramu @rychle_fit_recepty

Další její recepty najdete také na zena.cz


6 nejlepších receptů na bábovku - tradiční recepty jako od babičky


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept BLOG Rychlé Fit Recepty: Banánová bábovka

Zpět na recept