Recept na klasiku české kuchyně. Za pár minut vytvoříme rychlé, levné a relativně zdravé jídlo.
podle potřeby | |
---|---|
fazolové lusky | |
smetana ke šlehání | |
máslo | |
hladká mouka | |
podle chuti | |
sůl | |
mletý černý pepř | |
ocet | |
příloha | |
vejce natvrdo | |
brambory | |
na ozdobu | |
čerstvá pažitka |
Fazolové lusky uvaříme ve slané a okyselené vodě téměř doměkka. Scedíme je a necháme okapat. Část vývaru si uchováme.
V hluboké pánvi rozpustíme máslo, zasypeme hladkou moukou, světlou jíšku zředíme vodou z lusků a smetanou. Dobře rozšleháme, povaříme. Během vaření zakapeme omáčku octem a podle potřeby dochutíme solí a pepřem, popřípadě cukrem.
Do smetanové omáčky vrátíme fazolky, podusíme je a podáváme s vařeným bramborem, vejcem natvrdo a zdobíme čerstvě nasekanou pažitkou.
Budete je milovat! TOP 8 receptů na české omáčky
Co vás jako první napadne, když se řekne typicky české jídlo? Přece omáčka! Tradiční českou kuchyni si bez omáček nedokážeme představit - koprová, svíčková, rajská, ale hlavně kvalitně připravený guláš! Pojďme se podívat na ty nejlepší recepty našich čtenářů.
Knedlíky Češi milují: Recepty, které si najdou místo ve vaší kuchařce
Karlovarský, vídeňský, bramborový nebo klasický kynutý knedlík? Který na vašem talíři vítězí? Připravili jsme pro vás výběr nejoblíbenějších přílohových knedlíků, které k pečené huse nebo kachničce nemohou chybět.
autor Michy
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena