Fazolové lusky na smetaně s bramborem a vejci

Recept na klasiku české kuchyně. Za pár minut vytvoříme rychlé, levné a relativně zdravé jídlo.


0.00x
45 min

Postup přípravy

Fazolové lusky uvaříme ve slané a okyselené vodě téměř doměkka. Scedíme je a necháme okapat. Část vývaru si uchováme.


V hluboké pánvi rozpustíme máslo, zasypeme hladkou moukou, světlou jíšku zředíme vodou z lusků a smetanou. Dobře rozšleháme, povaříme. Během vaření zakapeme omáčku octem a podle potřeby dochutíme solí a pepřem, popřípadě cukrem.


Do smetanové omáčky vrátíme fazolky, podusíme je a podáváme s vařeným bramborem, vejcem natvrdo a zdobíme čerstvě nasekanou pažitkou. 


Budete je milovat! TOP 8 receptů na české omáčky


Co vás jako první napadne, když se řekne typicky české jídlo? Přece omáčka! Tradiční českou kuchyni si bez omáček nedokážeme představit - koprová, svíčková, rajská, ale hlavně kvalitně připravený guláš! Pojďme se podívat na ty nejlepší recepty našich čtenářů.


Budete


Knedlíky Češi milují: Recepty, které si najdou místo ve vaší kuchařce


Karlovarský, vídeňský, bramborový nebo klasický kynutý knedlík? Který na vašem talíři vítězí? Připravili jsme pro vás výběr nejoblíbenějších přílohových knedlíků, které k pečené huse nebo kachničce nemohou chybět.


Knedlíky

user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Fazolové lusky na smetaně s bramborem a vejci

Zpět na recept