Fazolové lusky na smetaně s bramborem a vejci

Recept na klasiku české kuchyně. Za pár minut vytvoříme rychlé, levné a relativně zdravé jídlo.


0.00x
45 min

Ingredience

podle potřeby

fazolové lusky
smetana ke šlehání
máslo
hladká mouka

podle chuti

sůl
mletý černý pepř
ocet

příloha

vejce natvrdo
brambory

na ozdobu

čerstvá pažitka

Postup přípravy

Fazolové lusky uvaříme ve slané a okyselené vodě téměř doměkka. Scedíme je a necháme okapat. Část vývaru si uchováme.


V hluboké pánvi rozpustíme máslo, zasypeme hladkou moukou, světlou jíšku zředíme vodou z lusků a smetanou. Dobře rozšleháme, povaříme. Během vaření zakapeme omáčku octem a podle potřeby dochutíme solí a pepřem, popřípadě cukrem.


Do smetanové omáčky vrátíme fazolky, podusíme je a podáváme s vařeným bramborem, vejcem natvrdo a zdobíme čerstvě nasekanou pažitkou. 


Budete je milovat! TOP 8 receptů na české omáčky


Co vás jako první napadne, když se řekne typicky české jídlo? Přece omáčka! Tradiční českou kuchyni si bez omáček nedokážeme představit - koprová, svíčková, rajská, ale hlavně kvalitně připravený guláš! Pojďme se podívat na ty nejlepší recepty našich čtenářů.


Budete


Knedlíky Češi milují: Recepty, které si najdou místo ve vaší kuchařce


Karlovarský, vídeňský, bramborový nebo klasický kynutý knedlík? Který na vašem talíři vítězí? Připravili jsme pro vás výběr nejoblíbenějších přílohových knedlíků, které k pečené huse nebo kachničce nemohou chybět.


Knedlíky

user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Fazolové lusky na smetaně s bramborem a vejci

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena