Zelené fazolky se zakysanou smetanou

Lehký a velmi chutný pokrm, který se u nás vaří především v letních měsících z domácích čerstvých fazolek. Recept na výborný bezmasý oběd nebo večeři.


3.817x
20 min
1×

Postup přípravy

Fazolky omyjeme a konce okrájíme. Fazolky vložíme do hrnce a zalijeme vodou tak, aby byly ponořené, ale neplavaly. Vodu osolíme a dáme vařit.

Když jsou fazolky měkké, přebytečnou vodu slijeme a odstavíme z plotny. V jiném hrnci si rozpustíme lžíci másla. Kdo má rád, může dát pod fazolky i cibuli. Když je máslo rozehřáté, vložíme fazolky a asi 2 minuty restujeme. Hrnec dáme potom mimo oheň a přimícháme zakysanou smetanu. Podle chuti ještě fazolky osolíme, někdo si rád přidává také špetku kari.

Zelené fazolky se zakysanou smetanou podáváme s brambory, ale jsou dobré i jen tak samotné.
user-icon

autor Týna


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zelené fazolky se zakysanou smetanou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena