Recept na nenáročnou polévku z fazolí.
100 g | máslo |
2-3 l | voda |
1 ks | pórek |
2 ks | mrkev |
500 g | fazole |
80 g | hladká mouka |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
mletý černý pepř | |
polévkové koření | |
na ozdobu | |
petrželka |
Fazole přebereme, vypereme, vsypeme do hrnce a zalijeme vlažnou vodou tolik, aby byly dobře potopeny. Hrnec s fazolemi a vodou napůl přiklopíme pokličkou a vaříme doměkka. Zatím si očistíme zeleninu a zelené bylinky. Mrkev nakrájíme na kostičky. Pórek nakrájíme na kolečka. Bylinky nasekáme. Z másla a mouky si připravíme jíšku. K měkkým fazolím přidáme mrkev a chvilku povaříme. Pak přidáme petrželku, světlou jíšku, trochu mléka a při občasném míchání dobře provaříme. Fazolovou polévku dochutíme polévkovým kořením, pepřem a popřípadě i solí. Do polévky můžeme přidat kolečka párků. Záleží na chuti. Fazolovou polévku podáváme teplou. Kdo má rád, může k fazolové polévce podávat chléb.
Videorecept: Čínské brambory a červené fazole pro všechny, kteří milují pikantní pokrmy
Levně, zdravě a chutně - tak se dá jednoduše shrnout dnešní hlavní chod z brambor a červených fazolí. Vše skvěle doplní chilli papričky, chilli pasta, česnek a šalotka - o solidní pálivosti nemůže být pochyb.
Mnoho dětí i dospělých dnes na jídelníčku nerado vidí název čočka, hrách, kroupy nebo fazole. Odmítají tyto pokrmy a jsou vlastně sami proti sobě. Jde o potraviny, které jsou pro náš organismus velice důležité.
autor IVANAOCTAVIA
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena