Období, kdy rádi sáhneme po něčem sytém a třeba i řádně tučném, nastává. Proč si čas od času nedopřát škvarky. V tomto receptu je zkombinujeme s fazolemi a zakysanou smetanou, kombinace trochu neobvyklá, ale výsledný pokrm vás svou chutí překvapí.
sůl | ||
2-3 lžíce | strouhanka | |
3 lžíce | sádlo | |
voda | ||
500 g | fazole | |
150-200 g | škvarky | |
2-3 kelímky | zakysaná smetana | |
mletý černý pepř | ||
máslo na vymazání formy |
Videorecept: Čínské brambory a červené fazole pro všechny, kteří milují pikantní pokrmy
Levně, zdravě a chutně - tak se dá jednoduše shrnout dnešní hlavní chod z brambor a červených fazolí. Vše skvěle doplní chilli papričky, chilli pasta, česnek a šalotka - o solidní pálivosti nemůže být pochyb.
Luštěniny nás nabijí životní energií: Jak je snáz zařadit do jídelníčku?
Jak odlehčit jídelníček a dodat tělu potřebné živiny? Luštěniny jsou správnou volbou, a to díky obsahu komplexních sacharidů, vlákniny, aminokyselin a rostlinných bílkovin. Ovšem ne každý má rád hrách, čočku, fazole či cizrnu v klasické podobě. Máme pro vás jednoduché řešení, luštěninové těstoviny Légumio od Bonduelle, které se dají výborně kombinovat, navíc jsou přirozeně bezlepkové.
Vaříme s červenou čočkou: Vděčná luštěnina do polévek, karbanátků i salátů
Z červené čočky můžete uvařit polévku i kaši jako hlavní chod. Spolu s rozmixovanými jáhly z ní lze připravit zdravou pomazánku. Dobrá je i s těstovinami, s pohankou nebo jako zahušťovadlo do gulášů. Lze ji použít i jako přílohu k masu či vejci. Pokud rádi experimentujete, určitě ji častěji zařaďte do svého jídelníčku. Přinášíme vám pár tipů, co dobrého si z červené čočky uvařit.
Autor:59
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena