Vaření.czReceptyFarfalle s rajčaty a roketou

Farfalle s rajčaty a roketou

Výrazný sýr perocino se zdravou směsí zeleniny a těstovin.


3.05x
30 min

Ingredience

4 hrnkyfarfalle
90 groketa
4 lžíceolivový olej
450 gtřešňová rajčata

podle chuti

sůl
pepř

na ozdobu

sýr perocino

Postup přípravy

Farfalle (mašličky) uvaříme v mírně osolené vodě s 1 lžicí olivového oleje tak, aby byly měkké, zároveň však ještě pevné. Potom je scedíme, necháme důkladně okapat a vrátíme do hrnce. Třešňová rajčata rozpůlíme, listy rokety zbavíme příliš dlouhých řapíků. Do velké pánve nalijeme zbývající olivový olej a krátce na něm opečeme na mírném ohni rajčata, přidáme farfalle a roketu a opatrně promícháme. Potom pokrm dostatečně prohřejeme, osolíme a opepříme. Škrabkou na zeleninu připravíme ze sýra pecorino hoblinky. Farfalle s rajčaty a roketou upravíme na nahřáté talíře, ozdobíme hoblinkami sýra a ihned podáváme. RADA Pecorino je italský tvrdý sýr z ovčího mléka, připomínající parmazán. Používá se především nastrouhaný na různé pokrmy. Má ostrou chuť: nemusí se jej tedy dávat mnoho. Zdroj: Špalíček receptů Těstoviny Nakladatelství SLOVART
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Farfalle s rajčaty a roketou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z italské kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena