Vaření.czReceptyFarfalle s janovským pestem

Farfalle s janovským pestem

Recept pro milovníky bazalky.


5.08x
45 min

Ingredience

3 stroužkyčesnek
4 svazkybazalka
400 gfarfalle
1 lžičkaparmazán
7 lžicolivový olej
2 lžícepiniové oříšky
1 lžičkaovčí sýr

podle chuti

sůl

Postup přípravy

Sýry nastrouháme. Farfalle uvaříme podle návodu na obalu. Dobře omyté lístky bazalky opatrně osušíme a dáme do mixéru s piniovými oříšky, trochou olivového oleje, česnekem a špetkou soli. Rychle vše rozmixujeme a přidáme oba sýry. Opět umixujeme. Základ pesta dáme do misky, dolijeme zbylým olejem a důkladně promícháme. Pokud se nám zdá janovské pesto příliš husté, můžeme ho zředit lžící převařené vody. Hotové farfalle smícháme s pestem, posypeme parmazánem a ihned podáváme. Janovské pesto lze i zmrazit. Při přípravě vynecháme sýry. Pesto dáme do menších nádobek, uzavřeme a dáme zmrazit. Pak ho podle potřeby necháme rozmrazit a přidáme jen sýry. Pesto neohříváme.
user-icon

autor null

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Farfalle s janovským pestem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z italské kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena