Farfalle s paprikou a olivami

V letních dnech ocení snad každý spíše lehká jídla s rychlou přípravou. Celozrnné farfalle doplněné o zeleninu a bylinky je jedním z nich.


0.00x
30 min

Postup přípravy

Zeleninu očistíme. Papriky nakrájíme na kostičky nebo nudličky, jarní cibulku nakrájíme nadrobno. Bylinky můžeme použít čerstvé i sušené. Olivy s paprikovou pastou scedíme a nakrájíme na kolečka.

Na pánvi rozehřejeme olej, vsypeme cibulku a osmahneme. Přidáme papriku a orestujeme. Zasypeme bylinkami, osolíme a krátce podusíme ve vlastní šťávě. Zeleninu zalijeme rajčatovým pyré, přimícháme olivy a ještě krátce prohřejeme.

Farfalle, ideálně celozrnné, uvaříme podle návodu v osolené vodě. Poté je scedíme, přidáme k zelenině a promícháme. Na závěr dochutíme jemně strouhaným parmazánem.

Farfalle s paprikou a olivami ihned podáváme jako lehký oběd či večeři.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Farfalle s paprikou a olivami

Zpět na recept