Troubu si předehřejeme na 175 °C. Plech na muffiny si vyložíme papírovými košíčky.
Nejprve si rozehřejeme Heru s máslovou a dáme stranou zchladnout. Do velké mísy si prosejeme mouku, kakao, prášek do pečení, sodu a cukr. Vejce lehce prošleháme společně s podmáslím. Kávu smícháme společně s rozpuštěnou Herou a extrakty.
Všechny tekuté ingredience přidáme do moučné směsi a šleháme tak dlouho, dokud není těsto krásně hladké a všechny ingredience jsou zapracované.
Připravené košíčky plníme do 2/3 jejich výšky a v předehřáté troubě pečeme 17 - 20 minut nebo dokud špejle z těsta nevyjde suchá. Po upečení necháme ještě 5 minut odpočinout ve formě a poté všechny dortíky přesuneme na chladící mřížku, kde je necháme zcela vychladnout.
Do nerezové misky nalámeme čokoládu a rozpustíme nad vodní lázní. Necháme zchladnout. Heru s máslovou příchutí dáme do mísy robota a šleháme, dokud není krásně nadýchaná a světlá.
Postupně přidáváme prosátý moučkový cukr a kakao a opět šleháme, dokud není směs krásně hladká. Přidáme zchladlou rozpuštěnou čokoládu a opět šleháme dohladka.
Nakonec už jen zašleháme kávu a kávový extrakt. Pokud není krém dostatečně tuhý, necháme ho ztuhnout asi 30 minut v ledničce.
Espresso cupcakes podáváme ozdobené čokoládovým krémem.
Zdroj: Pecenijeradost.cz