Dýňová polévka Hokkaido se smetanou

Velice dobrá polévka, která může být lehce pikantní.


5.01x
120 min

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme zeleninový vývar. Já na něj používám: 2 ks petržel, 3 ks mrkev, 1/2 ks celeru. 4 kuličky nového koření, 6 kuliček pepře, 3 bobkové listy, 2 ks cibule, špetku kari a chilli. Celer, petržel a mrkev oloupeme, nakrájíme a dáme do hrnce s cca 5 litry vody. Opláchneme cibuli a ve šlupce ji dáme také do vody. Přidáme pepř s novým kořením, kari, chilli a solí. Vše vaříme přibližne hodinu a půl. Pak už jen scedíme a použijeme samotný vývar bez zeleniny.

Oloupeme si dýni (nemusíme ji loupat, ale mě se ta slupka moc nelíbí) a vyndáme všechna semínka. Dýni nařežeme na menší kostky pro snadnější vaření a mixování. Do hrnce si dáme trošku oleje a osmažíme na ni cibulku na kostičky do doby, než nám začne sklovatět. Přilijeme vývar k cibulce a přidáme dýni. Vaříme do změknutí. Po změknutí obsah v hrnci rozmixujeme a přilijeme 12% smetanu na vaření. Přidáme trošku chilli, kari a soli podle chuti a chvilku ještě povaříme.

Dýňová polévka Hokkaido se smetanou podle tohoto receptu je opravdu moc dobrá.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dýňová polévka Hokkaido se smetanou

Zpět na recept