Vaření.czReceptyDýňová polévka po indicku

Dýňová polévka po indicku

Dýňové polévky jsou na podzim jedny z nejoblíbenějších. Tato je vylepšená indickým kořením a chuťově si ji zamilujete.


5.02x
30 min

Ingredience

4 stroužkyčesnek
2 ksbrambory
1 kscibule
1 ksjablko
0.8 lvoda
0.5 lžičkyzázvor
1 lžičkakurkuma
3 lžíceolivový olej
50 mlkokosové mléko
1 lžičkakoření garam masala
1 ksdýně hokaido
2-3 lžícesušené lahůdkové droždí

podle chuti

sůl
mletý barevný pepř

Postup přípravy

Středně velkou dýni hokaido omyjeme, rozpůlíme a nakrájíme na kostky. Větší brambory oloupeme a nakrájíme také na kostky. Oloupanou cibuli a česnek hrubě nasekáme. Jablko oloupeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na měsíčky. V hrnci rozehřejeme olivový olej, někdy přidávám i kousek másla. Vsypeme cibuli a pár minut restujeme. Přidáme dýni, brambory, česnek a opět chvíli restujeme, občas promícháme. Poté vsypeme jablko, sůl, mletý zázvor, kurkumu, koření garam masala, pepř a zalijeme vodou. Dýňovou polévku vaříme cca 20 minut do změknutí brambor a dýně. Poté obsah v hrnci rozmixujeme do hladké konzistence, zjemníme kokosovým mlékem a podle potřeby dochutíme pepřem a solí, já přidáme i trochu sušeného lahůdkového droždí. Dýňovou polévku po indicku rozlijeme do talířů, dozdobíme zelenou bylinkou a podáváme, skvěle se hodí čerstvý koriandr, ale protože jsem jej zrovna neměla po ruce, nahradila ho čerstvá bazalka a čerstvě mletý pepř. Polévku podáváme samotnou, s krutony nebo čerstvým pečivem.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dýňová polévka po indicku

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena