Vaření.czReceptyRychlá dýňová polévka se smetanou

Rychlá dýňová polévka se smetanou

Recept na jednoduchou a rychlou polévku z dýně Hokkaidó.


5.01x
35 min

Ingredience

1 kgdýně
3-4 lžíceolivový olej
700 mlzeleninový vývar
2 ksstřední cibule
100 mlsmetana 12%

podle chuti

sůl
muškátový oříšek
mletý černý pepř

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme najemno, dýni na kousky zhruba 2x2 cm. Hokkaidó má tu výhodu, že se nemusí loupat. V hrnci rozehřejeme olivový olej a vhodíme cibuli. Po zesklovatění přidáme dýni a opékáme deset minut. Po deseti minutách přilijeme vývar a vaříme cca 15 minut ( do změknutí dýně). Dýňovou polévku rozmixujeme, přilijeme smetanu a necháme provřít. Dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Rychlá dýňová polévka se smetanou chutná skvěle podávaná jen tak, ale i posypaná parmazánem. POZNÁMKA: Pokud nemáte zeleninový vývar, můžete použít i slepičí či kuřecí, je to úplně stejná dobrota.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Rychlá dýňová polévka se smetanou

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně
Kuchařky
Polévky

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena