Rychlá dýňová polévka se smetanou

Recept na jednoduchou a rychlou polévku z dýně Hokkaidó.


5.01x
35 min

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme najemno, dýni na kousky zhruba 2x2 cm. Hokkaidó má tu výhodu, že se nemusí loupat. 

V hrnci rozehřejeme olivový olej a vhodíme cibuli. Po zesklovatění přidáme dýni a opékáme deset minut. Po deseti minutách přilijeme vývar a vaříme cca 15 minut ( do změknutí dýně).

Dýňovou polévku rozmixujeme, přilijeme smetanu a necháme provřít. Dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem.

Rychlá dýňová polévka se smetanou chutná skvěle podávaná jen tak, ale i posypaná parmazánem.

POZNÁMKA: Pokud nemáte zeleninový vývar, můžete použít i slepičí či kuřecí, je to úplně stejná dobrota.
user-icon

autor Verjuu


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rychlá dýňová polévka se smetanou

Zpět na recept