Dušené jehněčí s cibulí

Opět recept z arabské země. Tentokrát na aromatické a velmi chutné jehněčí maso.


3.1106x
45 min

Postup přípravy

Kotlety omyjeme pod studenou vodou a osušíme je. Olivový olej rozpálíme v kastrolu, maso důkladně opečeme, osolíme a opepříme. Vyjmeme z kastrolu a postavíme na teplé místo.

Cibule oloupeme, nakrájíme na plátky a ve výpeku necháme zesklovatět. Osolíme, okořeníme pepřem, skořicí, šafránem, cukrem, římským kmínem a kajenským pepřem.

Zalijeme zeleninovým základem a krátce povaříme. Vložíme jehněčí kotlety.

Rozinky spaříme horkou vodou a necháme na sítu okapat. Přidáme je ke kotletám a zakryté dusíme při mírné teplotě 20 až 25 minut.

Dušené jehněčí s cibulí ihned podáváme na nahřátých talířích.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dušené jehněčí s cibulí

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.