Dušené dršťky s fazolí a klobásou

Vyzkoušejte recept na sytý pokrm z dušených drštěk s bílou fazolí a klobásou. Pokrm podáváme jako hlavní chod s pečivem.


3.810x
60 min
1×

Postup přípravy

Bílé fazole uvaříme podle návodu na obalu. Vývar nevyléváme. Dršťky vypereme, popřípadě překrájíme na jemné kousky. Oloupanou cibuli a česnek nasekáme nadrobno. Klobásu oloupeme a nakrájíme na kolečka.

Na oleji orestujeme cibulku s česnekem. Poté přidáme papriku a rajčatový protlak a vše ještě krátce osmahneme. K tomu základu vmícháme dršťky, vše promícháme a podlijeme malým množstvím vývaru, ochutíme solí, pepřem, novým kořením a bobkovým listem. Dršťky zvolna dusíme doměkka a podle potřeby podléváme vývarem. Asi 10 minut před dokončením vmícháme nakrájenou klobásu. Nakonec přidáme měkké fazole, vše prohřejeme a podle potřeby dochutíme solí a pepřem.

Dušené dršťky s klobásou a fazolí podáváme jako hlavní chod. Servírujeme s bagetou nebo chlebem. Pokrm nejlépe chutná druhý den.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dušené dršťky s fazolí a klobásou

Zpět na recept