Vaření.czReceptyDušené dršťky s fazolí a klobásou

Dušené dršťky s fazolí a klobásou

Vyzkoušejte recept na sytý pokrm z dušených drštěk s bílou fazolí a klobásou. Pokrm podáváme jako hlavní chod s pečivem.


3.810x
60 min
1×

Ingredience

4 stroužkyčesnek
2 kscibule
2 lžícerajčatový protlak
1-2 lístkybobkový list
200 gbílé fazole
1 lžícemletá sladká paprika
1 ksostravská klobása
800 gpředvařené dršťky

podle chuti

sůl
kajenský pepř
mleté nové koření
mletý černý pepř

podle potřeby

vývar z fazolí

Postup přípravy

Bílé fazole uvaříme podle návodu na obalu. Vývar nevyléváme. Dršťky vypereme, popřípadě překrájíme na jemné kousky. Oloupanou cibuli a česnek nasekáme nadrobno. Klobásu oloupeme a nakrájíme na kolečka. Na oleji orestujeme cibulku s česnekem. Poté přidáme papriku a rajčatový protlak a vše ještě krátce osmahneme. K tomu základu vmícháme dršťky, vše promícháme a podlijeme malým množstvím vývaru, ochutíme solí, pepřem, novým kořením a bobkovým listem. Dršťky zvolna dusíme doměkka a podle potřeby podléváme vývarem. Asi 10 minut před dokončením vmícháme nakrájenou klobásu. Nakonec přidáme měkké fazole, vše prohřejeme a podle potřeby dochutíme solí a pepřem. Dušené dršťky s klobásou a fazolí podáváme jako hlavní chod. Servírujeme s bagetou nebo chlebem. Pokrm nejlépe chutná druhý den.

Recept na dršťkovou polévku z bedly vysoké krok za krokem

V těchto dnech můžeme v lesích najít velmi chutnou houbu - bedlu vysokou. Vyzkoušejte recept na dršťkovou polévku podle snadného FOTORECEPTU.

bedla

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Dušené dršťky s fazolí a klobásou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena