Vyzkoušejte recept na sytý pokrm z dušených drštěk s bílou fazolí a klobásou. Pokrm podáváme jako hlavní chod s pečivem.
4 stroužky | česnek |
2 ks | cibule |
2 lžíce | rajčatový protlak |
1-2 lístky | bobkový list |
200 g | bílé fazole |
1 lžíce | mletá sladká paprika |
1 ks | ostravská klobása |
800 g | předvařené dršťky |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
kajenský pepř | |
mleté nové koření | |
mletý černý pepř | |
podle potřeby | |
vývar z fazolí |
Bílé fazole uvaříme podle návodu na obalu. Vývar nevyléváme. Dršťky vypereme, popřípadě překrájíme na jemné kousky. Oloupanou cibuli a česnek nasekáme nadrobno. Klobásu oloupeme a nakrájíme na kolečka. Na oleji orestujeme cibulku s česnekem. Poté přidáme papriku a rajčatový protlak a vše ještě krátce osmahneme. K tomu základu vmícháme dršťky, vše promícháme a podlijeme malým množstvím vývaru, ochutíme solí, pepřem, novým kořením a bobkovým listem. Dršťky zvolna dusíme doměkka a podle potřeby podléváme vývarem. Asi 10 minut před dokončením vmícháme nakrájenou klobásu. Nakonec přidáme měkké fazole, vše prohřejeme a podle potřeby dochutíme solí a pepřem. Dušené dršťky s klobásou a fazolí podáváme jako hlavní chod. Servírujeme s bagetou nebo chlebem. Pokrm nejlépe chutná druhý den.
Recept na dršťkovou polévku z bedly vysoké krok za krokem
V těchto dnech můžeme v lesích najít velmi chutnou houbu - bedlu vysokou. Vyzkoušejte recept na dršťkovou polévku podle snadného FOTORECEPTU.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena