Gratinované dršťky s ementálským sýrem

Recept na zajímavý předkrm z dršek a sýra ementál.


3.02x
150 min

Postup přípravy

Dršťky vypereme a třikrát po 25 minutách je necháme přejít varem v osolené vodě. Vodu vždy slijeme a dáme čistou. Poté dršťky vyjmeme a nakrájíme na centimetr široké nudle. Poslední vývar necháme ještě půl hodiny vařit a později ho použijeme. Všechnu zeleninu nakrájíme na kostičky.

V kastrolu si rozpustíme máslo a zeleninu pomalu orestujeme. Přidáme nakrájené dršťky, svázanou kytičku koření (listová petržel, tymián, bobkový list), vývar, lžíci octa, sůl a necháme dusit na mírném ohni asi 2 hodiny. Když jsou dršťky měkké, sundáme poklici a necháme odvařit veškerou tekutinu. Vyndáme vyvařenou kytičku koření.

Přidáme papriku, smetanu, parmazán a promícháme. Stáhneme z ohně a směs přendáme do ohnivzdorné mísy nebo zapečeme po porcích v rozpůlené paprice. Zasypeme strouhaným ementálem a při 180 °C zapékáme asi 15 minut.

Gratinované dršťky s ementálským sýrem ihned podáváme na stůl jako překrm.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Gratinované dršťky s ementálským sýrem

Zpět na recept