Gratinované dršťky s ementálským sýrem

Recept na zajímavý předkrm z dršek a sýra ementál.


3.02x
150 min

Ingredience

200 mlvývar
20 gmáslo
40 gcibule
100 mlsmetana
20 gceler
20 gpórek
40 gmrkev
50 gparmazán
1 lžícevinný ocet
1 špetkamletá sladká paprika
100 gementálský sýr
700 gdršťky
20 gkořenová petržel

podle chuti

sůl
kytička bouquet garni

Postup přípravy

Dršťky vypereme a třikrát po 25 minutách je necháme přejít varem v osolené vodě. Vodu vždy slijeme a dáme čistou. Poté dršťky vyjmeme a nakrájíme na centimetr široké nudle. Poslední vývar necháme ještě půl hodiny vařit a později ho použijeme. Všechnu zeleninu nakrájíme na kostičky. V kastrolu si rozpustíme máslo a zeleninu pomalu orestujeme. Přidáme nakrájené dršťky, svázanou kytičku koření (listová petržel, tymián, bobkový list), vývar, lžíci octa, sůl a necháme dusit na mírném ohni asi 2 hodiny. Když jsou dršťky měkké, sundáme poklici a necháme odvařit veškerou tekutinu. Vyndáme vyvařenou kytičku koření. Přidáme papriku, smetanu, parmazán a promícháme. Stáhneme z ohně a směs přendáme do ohnivzdorné mísy nebo zapečeme po porcích v rozpůlené paprice. Zasypeme strouhaným ementálem a při 180 °C zapékáme asi 15 minut. Gratinované dršťky s ementálským sýrem ihned podáváme na stůl jako překrm.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Gratinované dršťky s ementálským sýrem

Zpět na recept
Druh jídla
Předkrmy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena