Dršťky s uzeným bůčkem

Dršťky v omáčce s uzeným bůčkem, sýrem a okurkou.


3.45x
90 min

Postup přípravy

Doměkka uvařené dršťky nakrájíme na menší kousky nebo nudličky. Balený uzený bůček vaříme v páře asi 1 hodinu doměkka. Obal rozstřihneme a šťávu dáme později do omáčky. Po mírném prochladnutí jej i se sladkokyselými okurkami pomeleme na masovém mlýnku. Bůček a okurky jsou na ochucení omáčky, tak si množství můžeme upravit dle chuti. Bůček s okurkami můžeme také nasekat.

Dáme si vařit 600 ml vody a dáme do ní uvařené nakrájené dršťky. V deci studené vody si rozmícháme hladkou mouku a omáčku s ní zahustíme. Necháme chvíli za stálého míchání provařit a přidáme bujón dle vlastního výběru. Omáčku ochutíme mletým uzeným bůčkem. Plátky sýra natrháme a necháme v omáčce rozpustit a na závěr omáčku dochutíme okurkami.

Dršťky s uzeným bůčkem podáváme s knedlíkem.
user-icon

autor JanaB


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dršťky s uzeným bůčkem

Zpět na recept