Dršťková polévka z václavek

Polévka pro ty, kteří nejí dršťky, ale mají rádi houby.


4.311x
90 min
2×

Ingredience

2 stroužkyčesnek
2 lžičkymajoránka
2 kscibule
2 lžícesádlo
1 lvývar z masoxu
2-3 lžícehladká mouka
1 lžičkamletá sladká paprika
500 gváclavky

podle chuti

sůl
mletý pepř

Postup přípravy

Václavkám oškrábeme klobouky a odřízneme nožičky. Oprané houby zalijeme studenou vodou, kterou uvedeme do varu a na mírném ohni vaříme asi 40 minut. Potom vodu vylijeme.

Uvařené houby několikrát propláchneme vodou, necháme okapat a pokrájíme na proužky. V hrnci rozpustíme sádlo, na kterém zpěníme dosklovita drobně nasekanou cibuli. Zaprášíme ji moukou a za stálého míchání připravíme růžovou jíšku. Přidáme mletou papriku, pepř a sůl. Postupně do polévky přiléváme vývar a neustále mícháme. Přisypeme houby a majoránku. Dršťkovou polévku vaříme na mírném ohni asi 15 minut. Nakonec ji dochutíme česnekem utřeným se solí.

Dršťková polévka z václavek je dobrá samotná i s chlebem.
user-icon

autor Pája


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dršťková polévka z václavek

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Žádná

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.